Leven in Cuijk

Leven in de gemeente Cuijk betekent genieten! Ongeacht of je nu op zoek bent naar reuring of rust. Cuijk heeft het! En dat weten ze overal ter wereld. Natuurgebied Maasheggen bij Cuijk heeft bijvoorbeeld recent  de UNESCO-biosfeerstatus gekregen. Maar ook aan de Kraaijenbergse Plassen  - die met zijn 475 hectare water een droom is voor watersporters – is het heerlijk toeven. Of je nu wil zonnebaden aan één van de stranden of juist wil struinen door de natuur; hier zit je goed.

In de gemeente Cuijk heb je alle voorzieningen die het leven aangenaam maken dichtbij huis. Denk aan de ene kant aan scholen en zorgverleners, maar aan de andere kant ook aan de enorme diversiteit aan winkels. Van de bekende ketens tot unieke pareltjes als Via Cannella, waarvoor men van ver naar Cuijk komt. Ook de horeca mag er zijn met zijn talloze restaurants en kroegen, waar voor ieder wel wat wils is. En wat te denken van de recent verbouwde Schouwburg waar de beste theatervoorstellingen van Nederland geprogrammeerd staan én de komst van een bioscoop later dit jaar.

Daarnaast wordt er ook van alles georganiseerd in Cuijk en de kernen. Zo reizen carnavalvierders uit het hele land op dinsdag af naar Cuijk, omdat ze de Kuukse Elfkroegetocht  niet willen missen. En Vierdaagse-lopers uit heel de wereld kijken reikhalzend uit naar het feest op de Maaskade voor ze over de pontonbrug aan de laatste kilometers richting Nijmegen beginnen.

Neem contact op

Wonen

Wil je graag een huis kopen in Cuijk? Cuijk heeft op woonvlak écht voor ieder wat wils; van...

Lees meer

Werken

Werken in Cuijk? Of je nu voor een wereldspeler aan de slag wil of bij een klein familiebedrijf....

Lees meer

Leven

Leven in de gemeente Cuijk betekent genieten! Ongeacht of je nu op zoek bent naar reuring of rust....

Lees meer

Verenigingen

Cuijk kent – net als de kernen Beers, Vianen, Linden, Katwijk, Sint Agatha en Haps – een rijk...

Lees meer

Scholen

Ben je aan het oriënteren of direct op zoek naar scholen in Cuijk? Van kinderopvang, basisschool,...

Lees meer

Winkelen

Op zoek naar een nieuwe outfit? Cadeautje nodig voor een verjaardag? Wil je je huis een thuis maken...

Lees meer